Voor wie?

Woon je in Lievegem of de buurt van, heb je familie of vriendjes wonen in Lievegem of ga je naar school in Lievegem? Iedereen is meer dan welkom op ons speelplein. Onze jongsten zijn 3 jaar, de oudsten zijn 14 jaar.
Kinderen animeren en amuseren is dé kerndoelstelling van elke kwalitatieve speelpleinwerking. Spelen staat centraal en wij stellen onze deuren open voor alle kinderen!

Leeftijdsgroepen

De kinderen en jongeren zitten in verschillende leeftijdsgroepen om hen aangepaste activiteiten te kunnen aanbieden. De indeling gebeurt op basis van het geboortejaar en blijft de ganse zomer gelden. Elke groep heeft zijn kleur.

  • Groen: De deelnemers zijn 3 jaar (zindelijk en schoolgaand) of worden tijdens het jaar van de indeling 4 of 5 jaar
  • Blauw: De deelnemers worden tijdens het jaar van de indeling 6, 7 of 8 jaar
  • Geel: De deelnemers worden tijdens het jaar van de indeling 9, 10 of 11 jaar
  • Rood: De deelnemers worden tijdens het jaar van de indeling 12, 13 of 14 jaar

Eventuele uitzonderingen in de groepsindeling kunnen in samenspraak met de speelpleinverantwoordelijke en jeugdconsulent.

Groen

Groen is de jongste groep. Samen gaan we op ongelofelijke avonturen, maken we tochten naar schatten en knutselen we de leukste dingen! We zorgen voor structuur door verhaaltjesmomenten, speelhoeken, plaspauzes, middagdutje,… in te lassen.

Blauw

Ben je bij blauw, dan ben je al helemaal niet meer zo een klein kindje. Het enige waar je aan denkt is je rot amuseren en zoveel mogelijk nieuwe vriendjes maken en de leukste dingen ooit beleven tijdens de vakantie. En daar slagen we wonderbaarlijk goed in!

Geel

Geel voelt zich al wat ouder. Ze zijn nog net niet de oudsten maar mogen toch al veel meer dan de jongere groepen. Het zijn niet langer echte kindjes en zijn soms al eens toe aan een serieus gesprek, alhoewel, er zijn altijd uitzonderingen… Grote spelen of terreinspelen zijn zeker en vast een groot succes bij hen.

Rood

Als er één groep is die zich echt nooit verveelt is het rood wel, altijd valt er wel een kamp te bouwen of moet er een groot spel tot een goed einde gebracht worden. Na enkele dagen ben je wel moe, maar kapot ga je nooit, energie heb je in overvloed en dat laat je duidelijk merken!We gaan ook meer op uitstap! We gaan bijvoorbeeld af en toe naar Gent voor een stadsspel of de Blaarmeersen onveilig maken.